Pokud zvažujete tepelné čerpadlo země/voda pro vytápění a chlazení vašeho domu, je důležité zvážit všechny jeho výhody a nevýhody. Tato zařízení nabízejí několik klíčových výhod:

Výhody jsou

  1. Dlouhá životnost: Tepelná čerpadla země/voda mají dlouhou životnost díky bezúdržbovému primárnímu okruhu, který může fungovat prakticky navždy.
  2. Tichý provoz: Jedním z velkých benefitů je, že tepelná čerpadla země/voda neprodukují hluk venku, což je ideální pro klidné prostředí vašeho domova a vášho sousedství.
  3. Estetická čistota: Nevyžadují žádnou venkovní krabici, což udržuje estetický vzhled vaší zahrady a nemovitosti.
  4. Stálá účinnost: Tepelná čerpadla země/voda si udržují konstantní účinnost po celý rok, bez ohledu na změny počasí. Navíc dosahují až o 30% vyšší účinnosti ve srovnání se systémy vzduch-voda.
  5. Účinné chlazení: Tepelná čerpadla země/voda mohou poskytovat účinné chlazení, což je bonusovou výhodou, která pomáhá při regeneraci geotermálního vrtu.
  6. Nižší náklady na servis: Díky jednodušší konstrukci a menšímu počtu součástek mají tepelná čerpadla země/voda obvykle nižší náklady na servis, což zajišťuje spolehlivost a snižuje potřebu údržby.
  7. Navýšení hodnoty nemovitosti: Instalace tepelného čerpadla země/voda může zvýšit hodnotu vaší nemovitosti, což je další výhodou této udržitelné a efektivní technologie.

Nevýhody jsou

  1. Vyšší počáteční investice: Tepelná čerpadla země/voda mohou vyžadovat vyšší počáteční investici. Nicméně je důležité poznamenat, že primární okruh je bezúdržbový a výměna po 20 letech se týká pouze vnitřní jednotky, na rozdíl od systémů vzduch-voda, u kterých je nutná výměna jak vnitřní, tak vnější jednotky.
  2. Náročnější instalace: Provedení geotermálního vrtu nebo zemního plošného kolektoru může být náročnější a vyžadovat odborné znalosti. Nicméně, naše firma zajistí a zorganizuje vše potřebné pro instalaci, abyste měli klid.

     

    Celkově lze říct, že tepelná čerpadla země/voda přinášejí mnoho výhod, ačkoli s vyšší počáteční investicí a náročnějším provedením vrtu nebo kolektoru. Je to investice do budoucnosti, která vám nabídne efektivní vytápění a chlazení s minimálními náklady na provoz a údržbu, zatímco přidává hodnotu vašemu domu.

 

Všechny novinky

Najděte ideální tepelné čerpadlo pro váš domov
s našimi odbornými tipy a novinkami.

Lis 01 2023

Nějaký další článek 2

Pokud zvažujete tepelné čerpadlo země/voda pro vytápění a chlazení vašeho domu, je důležité zvážit všechny jeho výhody a nevýhody. Tato zařízení nabízejí několik...
Zář 07 2023

Nějaký další článek

Pokud zvažujete tepelné čerpadlo země/voda pro vytápění a chlazení vašeho domu, je důležité zvážit všechny jeho výhody a nevýhody. Tato zařízení nabízejí několik...